
Mõnus ja kiire hommikusöök, vahepala või miks mitte, vahel ka kiire lõuna- või õhtusöök. Suvisel ajal on eriti hea kasutada värskeid marju. Talvel saab sulatada külmutatud marju, kasutada suvel sügavkülma pistetud toormoosi, tükeldada sekka banaani või riivida sekka õuna või pirni. Võimalusi on palju!
Külmutatud marjadest ja chia seemnetest on hea teha ka tšiiamoosi, mille retsepti leiad altpool…
Aga nüüd retsepti juurde…
MIDA RETSEPTIKS VAJAD?
- paar supilusikatäit maitsestamata jogurtit või Kreeka jogurtit
- tšiiaseemneid (ehk chia seemneid)
- kooritud kanepiseemneid
- suur peotäis värskeid või külmutatud marju
- peotäis kamapalle (või teisi sarnaseid pallikesi)
IMELIHTNE SEGADIKU RETSEPT:
- Pane suure lusikaga lapse kaussi maitsetamata jogurtit või Kreeka jogurti. Võid esialgu kasutada nt Alma Kreeka jogurtit, mis on veidi paksem.
- Puista juurde umbes üks teelusikatäis kooritud kanepiseemneid ja pool teelusikatäit tšiiaseemneid.
- Haki juurde värskeid maasikaid, mustikaid või muid marju, mida parasjagu saadaval on. Sobivad ka tükeldatud või riivitud küpsed puuviljad nagu õun või pirn. Samuti banaan, mida võib esialgu jogurti sekka hoopis kahvliga puruks tampida.
- Kõige lõpus lisa ka väike peotäis kamapalle. Võid natuke segada.
- Soovi korral võib veel sisse segada või kõrvale pakkuda chia seemnete ja marjadega moosi. Vaata retsepti allpool…

Tšiiaseemnete ja marjadega moos
MIDA RETSEPTIKS VAJAD?
- suur peotäis külmutatud (või värskeid) marju, nt vaarikaid ja maasikaid
- 1 spl tšiiaseemneid
Kuidas moosi valmistada?
- Pane paksema põhjaga väike pott pliidile keskmise kuumusega soojenema.
- Lisa kohe sisse suur peotäis marju ja hakka vaikselt segama.
- Kohe kui marjad on hakanud sulama, sega aeg-ajalt ja purusta kasvõi tampijaga kui soovid kiiremini valmis saada.
- Kui marjad on juba sulanud ja purustatud, keera kuumus nulli ja sega juurde 1 spl chia seemneid.
- Tõsta pott pliidilt, sega veel natuke ja oota kuni moos on veidi jahutunud ning tahenenud. Chia seemned muudavad moosi koostise paksemaks, sest nad paisuvad. Aga ma ei soovita neid enne kui alles kuumalt maha võttes lisada, sest muidu neis olevad kasulikud toitained kuumaga hävinevad.
- Ja ongi valmis!
Põnevat kokkamist ja head isu!
Jaga oma katsetusi ja tag’i meid @naputoit.ee & kasuta #näputoiduretseptid.
Lisa kommentaar