
Pudrupulgad on praktiline asendus ja vaheldus “tavalisele” pudrule, mida peaks lusikaga sööma ja mida on näputoitujal esialgu keeruline kätega süüa. Hea alternatiiv ka suurema toidusegaduse vältimiseks. 🙂
Lisandite valikud on piiritud – mustikad, maasikad, vaarikad, banaan, astelpajud, sõstrad, õunad, pirnid, seemned, pähklivõid, porgand, ja nii edasi! Viska pilk oma kappidesse ja hoia alati sügavkülmas marjavarusid.
Aga nüüd retsepti juurde…
MIDA RETSEPTIKS VAJAD?
- 1 küps banaan
- 100 ml puruhelbeid (nt kiirkaerahelbeid)
- 1 muna
- 2 peotäit marju (sobivad nii värske kui külmutatud)
- pool teelusikatäit kaneeli

Kuidas PUDRUPULKASID valmistada?
- Purusta banaan kahvliga täitsa lödiks. Ma kasutan vahel kartulipudru tampijat.
- Sega hulka kaerahelbed, kaneel, muna.
- Viimaks sega õrnale sekka ka marjad. Võid mõned eraldi ka peale sättida. Kui kasutad maasikaid, siis lõika need enne tükkideks. Kui kasutad õuna, siis riivi enne.
- Vala õli või võiga määritud leivavormi (metallist või silikoonist) ja küpseta 180-kraadises ahjus 20-25 minutit.
- Kui valmis, siis tõsta välja ja lase sutsu jahtuda enne kui välja tõstma hakkad.
- Naudi ise ja paku ikka lapsele ka, eks. 😉
Põnevat kokkamist ja head isu!
Jaga oma katsetusi ja tag’i meid @naputoit.ee & kasuta #näputoiduretseptid.
Lisa kommentaar